Maaspoort verkoop belang in Wegener

Beleggingsmaatschappij Maaspoort bv heeft haar belang van 9,7 procent in de regionale krantenuitgeverij Wegener verkocht aan een onbekende partij.

Dat heeft mr. R.R. Hazewinkel, één van de participanten in Maaspoort en voormalig directeur van effectenkantoor Optimix, bevestigd.

Volgens Hazewinkel is Maaspoort voor de verkoop van het aandelenpakket benaderd door een bank, waarvan hij de naam niet wil noemen. De 350.000 aandelen zijn door Maaspoort verkocht tegen een koers van 63,50 gulden. De totale waarde van het pakket komt daarmee op 22,25 miljoen gulden.

De andere grootaandeelhouders van Wegener zijn: Perscombinatie met 14,7 procent, De Telegraaf met 15,9 procent, Van der Loeff Beheer met 21,27 procent en de Fries-Gronings-Drentse Pers met 8,4 procent.