Berndsen wordt nieuwe topman van Nedlloyd

ROTTERDAM, 23 SEPT. Drs. J.M. Berndsen, lid van de raad van bestuur van Aegon, wordt de nieuwe topman van Nedlloyd. Berndsen volgt bestuursvoorzitter H. Rootliep op die in de loop van 1993 met pensioen gaat.

Het Rotterdamse transportbedrijf Nedlloyd heeft dit gisteren bekend gemaakt. Opmerkelijk bij de benoeming is dat Berndsen geen enkele ervaring in de transportwereld heeft. De nieuwe Nedlloyd-topman heeft de afgelopen twintig jaar in de verzekeringsbranche gewerkt bij Interpolis en Aegon, waar hij sinds 1988 in de raad van bestuur zat.

Bestuursvoorzitter Rootliep typeerde Berndsen vanmorgen als “iemand die perfect in het bedrijf past”. Nedlloyd is sinds eind vorig jaar op zoek geweest naar een opvolger voor Rootliep. Volgens de vertrekkende bestuursvoorzitter zocht Nedlloyd naar “een Nederlandse manager met een grote internationale ervaring.”

Berndsen heeft, voor hij bij Aegon aantrad, gewerkt bij het accountantsbureau Moret & Limperg en de accountantsdienst van Philips. Ook was hij werkzaam bij Meneba-dochter Marebos.

Berndsen krijgt in zijn nieuwe baan te maken met een bedrijf met problemen. Nedlloyd boekte over het afgelopen jaar weliswaar een winst van 145 miljoen gulden nadat een jaar eerder nog 148 miljoen gulden verlies was geleden, maar een groot deel van de winst kwam uit boekwinsten uit desinvesteringen. Over de eerste helft van dit jaar boekte Nedlloyd een marginale winst van 1 miljoen gulden.Berndsen zal bij zijn huidige werkgever Aegon worden opgevolgd door W.H. Foster (60). Foster is gevraagd deze functie te vervullen tot mei 1995. Hij werkt sinds 1981 bij het concern en heeft de laatste zeven jaar veel gedaan voor de ontwikkeling van Aegon in de Verenigde Staten.