Philips met Lotus in computertelefonie

Philips en de Amerikaanse software-onderneming Lotus overwegen te gaan samenwerken bij de ontwikkeling en produktie van computertelefoons, ook wel "smartphones' of totaaltelefoons genoemd.

Dit berichtte de Amerikaanse krant The Wall Street Journal gisteren in haar kolommen. De krant baseert zich op mededelingen van bij de onderhandelingen betrokkenen. Philips was niet bereid tot commentaar, ook bij Lotus werd afhoudend gereageerd.

Philips neemt volgens The Wall Street Journal een belang van zeventig procent in de op te richten joint venture, Lotus neemt de andere dertig procent. Met de investering in het samenwerkingsverband is in totaal 20 miljoen dollar gemoeid. Philips zorgt voor de apparatuur, partner Lotus ontwikkelt de programmatuur. De joint venture zou ook onderdelen op de markt brengen die op apparatuur van andere fabrikanten toepasbaar is.

Het nieuwe van de totaaltelefoon is dat de gebruiker geen computer en modem meer nodig heeft. De nieuwe apparatuur bevat een scherm en allerhande computerfuncties en is onder meer bedoeld voor het zogenoemde thuisbankieren, "teleshopping' en het raadplegen van databanken.