Miljoenenfraude met kinderbijslag in Den Haag

DEN HAAG, 22 SEPT. Het Regionaal Bureau Fraude van de Haagse politie heeft negen verdachten aangehouden, die ten onrechte voor rond vijf miljoen gulden aan kinderbijslag hebben geïncasseerd.

De politie spreekt van vier hoofdverdachten. De Sociale Verzekeringsbank deed half juli van dit jaar aangifte van valsheid in geschrifte, waarna het politie-onderzoek begon. De kinderbijslag bleek met valse en vervalste formulieren te worden aangevraagd, waarna werd uitgekeerd. In de meeste gevallen is met terugwerkende kracht over drie jaar om kinderbijslag verzocht. Betaling volgde elk kwartaal. De negen zijn aangehouden in Den Haag en Heinkenszand. Eén van hen woont in Zoetermeer. Bij huiszoeking is een bedrag van in totaal 120.000 gulden gevonden. Ook is een aantal auto's in beslag genomen.