Foto: LEIDEN - Ze dateert van 1936 en leek een ...

Foto: LEIDEN - Ze dateert van 1936 en leek een roemloze dood te sterven omdat de gemeente Leiden het geld ontbeerde om haar afbeelding weer in oude luister te herstellen.

Miss Blanche, van het gelijknamige sigarettenmerk, siert de gevel van het woonhuis van M. Roosenkrantz. Zij stapte naar een Amsterdamse rookwarenimporteur die bereid bleek een deel van de restauratiekosten, die worden begroot op 10.000 gulden, op zich te nemen. Voor het resterende deel heeft de gemeente Leiden zich inmiddels garant gesteld. Een sigarettenpakje uit 1936 moest eraan te pas komen om uit te vinden wat de oorspronkelijke kleur van Miss Blanche was. In Leiden zijn ongeveer twintig muurreclames afgebeeld die in aanmerking komen voor een opknapbeurt. Een ambtenaar van de gemeente heeft inmiddels contact gezocht met de chocoladefabriek Van Houten om te bezien of men daar wil bijdragen aan de restauratiekosten van de gelijknamige muurreclame. (Foto NRC Handelsblad/ Leo van Velzen)

LEIDEN - Ze dateert van 1936 en leek een roemloze dood te sterven omdat de gemeente Leiden het geld ontbeerde om haar afbeelding weer in oude luister te herstellen. Miss Blanche, van het gelijknamige sigarettenmerk, siert de gevel van het woonhuis van M. Roosenkrantz. Zij stapte naar een Amsterdamse rookwarenimporteur die bereid bleek een deel van de restauratiekosten, die worden begroot op 10.000 gulden, op zich te nemen. Voor het resterende deel heeft de gemeente Leiden zich inmiddels garant gesteld. Een sigarettenpakje uit 1936 moest eraan te pas komen om uit te vinden wat de oorspronkelijke kleur van Miss Blanche was. In Leiden zijn ongeveer twintig muurreclames afgebeeld die in aanmerking komen voor een opknapbeurt. Een ambtenaar van de gemeente heeft inmiddels contact gezocht met de chocoladefabriek Van Houten om te bezien of men daar wil bijdragen aan de restauratiekosten van de gelijknamige muurreclame. (Foto NRC Handelsblad/ Leo van Velzen)