Dekker al prof

Na zijn sterke optreden in de Ronde van de Toekomst heeft Erik Dekker bij terugkomst in Nederland direct zijn proflicentie opgehaald.

De winnaar van de zilveren medaille bij de Olympische Spelen is beroepsrenner geworden bij de formatie van Jan Raas. Vandaag maakt Dekker zijn profdebuut in België. Hij rijdt ook in Parijs - Tours en de Ronde van Lombardije.

Edwin van Hooydonck blijft voor Raas rijden. De Belg is dat het afgelopen weekeinde met de ploegleider overeengekomen. Voor de nieuwe ploeg (WordPerfect) tekende ook de Franse sprinter Frederic Moncassin. Van Hooydonck had door de onzekere toekomst bij Raas aanvankelijk gekozen voor het Belgische Lotto, maar kwam daar op terug toen Raas alsnog een nieuwe geldschieter vond.

Melchor Mauri vertrekt bij ONCE, de nieuwe ploeg van Erik Breukink. De Spanjaard, vorig jaar verrassend winnaar van de Ronde van Spanje, tekende bij Amaya.