Voetbalsupporter wegens racisme voor de rechter

ROTTERDAM, 21 SEPT. Eén van de voetbalsupporters die woensdagavond tijdens de Europacup-wedstrijd Feyenoord-Hapoel Petach Tikva (Israel) werden aangehouden wegens racistische uitingen, moet op korte termijn voor de rechter verschijnen.

Dat heeft de persofficier van justitie in Rotterdam, mr. H.J. Moraal, zaterdag meegedeeld. Moraal sluit niet uit dat justitie een gevangenisstraf eist wegens belediging op grond van ras of geloof. De politie hield woensdag veertien mensen aan. Zes van hen droegen spandoeken met discriminerende teksten. Zij zijn heengezonden met boetes variërend van 100 tot 250 gulden. Justitie geeft hun namen door aan de KNVB, die op civiele gronden een stadionverbod tegen hen zou kunnen instellen. De overige arrestanten kregen boetes wegens verboden wapen- of vuurwerkbezit. Justitie past sinds enige tijd een lik-op-stuk-beleid toe tegen voetbalsupporters.