Verbitterde Ruud Gullit haalt uit uit naar bestuurders van AC Milan

ROME, 21 SEPT. Ruud Gullit heeft gisteren in het openbaar ruzie gemaakt met de clubleiding van AC Milan over het feit dat hij opnieuw niet was geselecteerd voor een competitiewedstrijd. Vóór het begin van het thuisduel tegen Atalanta - de landskampioenen wonnen met 2-0 - was een ontmoeting georganiseerd tussen een aantal supporters, spelers die op de tribune zouden zitten en de top van AC Milan: president Silvio Berlusconi, trainer Favio Capello en de bestuurders Braida, Taveggia en Galliani.

Het was de bedoeling wat sfeer te maken voor het duel tegen Atalanta. Gullit werd door Berlusconi uitgenodigd op de samenkomst: vooral om te ontkennen pas te hebben gezegd dat hij minder van AC Milan heeft gekregen dan hij de vereniging heeft gegeven. Na de vriendelijke woorden en plaagstootjes van de voorzitter greep Gullit verbitterd de microfoon. “Als jullie me echt zo zouden mogen, zou ik hier niet staan, maar zou ik me aan het voorbereiden zijn op de wedstrijd,” zei hij tegen de verraste clubleiding.

En tegen de supporters, die hem voortdurend enthousiast toejuichten: “Als ik jullie als trainer had, zou ik hier niet zijn. Ik voel me goed, maar ik vind het niet leuk met het publiek te praten wanneer de wedstrijd zo begint en wanneer ik ergens anders zou moeten zijn om me te concentreren. Ik heb een hart, ik heb gevoelens, ik kan zeker niet zeggen dat ik gelukkig ben.”

Na deze stevige uitbarsting nodigde Berlusconi Gullit later deze week uit voor een gesprek onder vier ogen. In de Italiaanse pers is het besluit van Gullit om woensdag niet mee te doen met het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen, uitgelegd als het voornemen om absolute prioriteit te geven aan zijn pogingen weer een basisplaats te krijgen bij AC Milan.

    • Marc Leijendekker