Toneelgroep Amsterdam gelast co-produktie af

AMSTERDAM, 21 SEPT. Toneelgroep Amsterdam zal Toren van Kaneel, een co-produktie met Sinfonia Amsterdam en het Nationale Ballet, niet uitbrengen.

De produktie zou op 7 oktober in première gaan in de Stadsschouwnurg in Amsterdam. Gerardjan Rijnders, artistiek leider van TGA en regisseur van het drieluik van opera, toneel en ballet, heeft tot de afgelasting besloten, vanwege "onoverkomelijke artistieke meningsverschillen' tussen hem en muzikaal leider Hans Rotman. Rijnders vindt de muziek van Rotman "niet om aan te horen en niet iets om publiek mee lastig te vallen'. Sinfonia zal mogelijk een concertante uitvoering van de produktie uitbrengen. Het gat in de programmering van TGA en de Amsterdamse schouwburg wordt opgevuld met uitvoeringen van de vorig jaar uitgebrachte produktie Gyges en zijn Ring en met Joop van den Endes musical Cyrano.