Onderzoek WVC naar pensions

HILVERSUM, 21 SEPT. Minister d'Ancona (WVC) stelt een landelijk onderzoek in naar de toestand in pensions.

Aanleiding is de brand in het Haagse logement De Vogel, die woensdag elf mensen het leven kostte. “Hoewel het op de eerste plaats een bevoegdheid is voor de gemeenten om op basis van vergunningenstelsels dergelijke pensions onder haar hoede te hebben, ben ik toch van plan te inventariseren hoe eigenlijk de situatie in de grote steden is. Het is iets te gemakkelijk om alleen maar tegen die steden te zeggen: dat is jullie zorg en je knapt het maar op”, aldus minister d'Ancona gisteren voor de Ikon-radio. De sociaal-wetenschappelijke afdeling van de Rotterdamse Dienst Sociale Zaken schat dat in Rotterdam 6.000 tot 8.000 burgers in ongeveer driehonderd pensions wonen. Zij worden niet door de gemeente geregistreerd of gecontroleerd.