Foto: Op en om de twee vliegtuigtrappen voor het ...

Foto: Op en om de twee vliegtuigtrappen voor het Rijksmuseum in Amsterdam, onderdeel van een nieuwe "theatrale enscenering' van theatermaker Chaim Levano, werd dit weekeinde druk gefotografeerd.

Passanten die de trap opklimmen kunnen zich door de aanwezige fotografen voor vijf gulden op zwart-wit polaroid laten vereeuwigen in de tien meter hoge, vergulde schilderijlijst. Velen gaven echter de voorkeur aan een (kleuren)opname uit eigen camera. Zaterdagmiddag werd het project ingewijd met een groepsfoto van ongeveer tweehonderd genodigden en toevallige voorbijgangers. Bovenop de blauwe KLM-trappen komt de bezoeker oog in oog te staan met een transparant rolgordijn dat voor een van de ramen van het museum op en neer gaat. Bekijks III, zoals het project heet, blijft tot eind oktober staan en is toegankelijk op de uren dat het Rijksmuseum geopend is. (foto NRC Handelsblad / Rien Zilvold)