Deense deelneming Desseaux vraagt surséance aan

De Deense tapijtfabriek Weston, waarin Desseaux uit Oss voor 50 procent deelneemt, heeft surséance van betaling aangevraagd. Weston is tot deze stap gedwongen door de drastische daling van de omzet in de afgelopen maanden, met name in Engeland en Scandinavië. Desseaux verwierf het belang begin vorig jaar.

Weston leed al jaren verlies. De verwachting was dat door de samenwerking met Desseaux in 1992 weer winst kon worden geboekt. Bij Weston werken ruim 300 mensen. De negatieve ontwikkelingen rond Weston zullen volgens Desseaux geen invloed hebben op de besprekingen over de samenvoeging van de tapijtactiviteiten van het bedrijf uit Oss met de Duitse DLW dat 63 procent van Desseaux bezit. DLW stelde recent een bod van 105 gulden per aandeel op het restant van het kapitaal in het vooruitzicht.