Bloemendaal

De start van de competitie in de hockey-hoofdklassen heeft een aantal zeer opmerkelijke uitslagen opgeleverd.

Het meeste sprong de 11-0 zege van Bloemendaal bij SCHC in Bilthoven in het oog. Het was de grootste overwinning in de historie van de mannenhoofdklasse. Eric Jazet was topscorer met drie doelpunten. Floris-Jan Bovelander scoorde twee keer. De meeste treffers kwamen uit veldsituaties. Van de twaalf strafscorners die Bloemendaal kreeg werd er "slechts' één rechtstreeks benut en twee indirect. “Ik wou dat ik wist hoe het kwam”, reageerde SCHC-coach Rob Weers. In paniek was hij zeker niet. “Elf-nul of zes-nul, dat maakt niet meer uit. En er zijn nog 21 wedstrijden te spelen.”

Debutant Venlo verloor met 6-0 bij Hattem. Titelhouder HDM was kansloos tegen Amsterdam bij wie Taco van den Honert drie keer met een lange push een strafcorner benutte. Ook bij de vrouwen verloor de kampioen. Amsterdam werd op eigen veld met 5-2 weggespeeld door HDM. Favoriet HGC kwam op eigen veld niet verder dan 2-2 tegen Kampong.