Azerisch offensief in Karabach

MOSKOU, 21 SEPT. Het Azerbajdzjaanse leger heeft afgelopen weekeinde een groot offensief gelanceerd tegen de Armeniërs in de door beide staten betwiste enclave Nagorny Karabach.

Eenheden uit Bakoe wisten op te rukken tot nabij Stepanakert, de hoofdstad van Karabach, en de door Armeniërs beheerste Azerbajdzjaanse stad Latsjin. President Abulfaz Elçibei van Azerbajdzjan heeft als gevolg van de nu weer opgelaaide oorlog zijn voorgenomen reis naar de vergadering van de VN in New York afgezegd. Het Azerbajdzjaanse offensief begon vrijdag. Infanteristen en cavalerie rukten toen over de volle breedte van het front op richting Stepanakert en Latsjin. Volgens het ministerie van defensie in Bakoe werden daarbij grote successen geboekt. De Azerbajdzjanen zouden Stepanakert tot op twaalf kilometer zijn genaderd en Latsjin zou op het punt staan te worden ingenomen.