Haringa ook op de weg geducht sprintster

CUNEO, 19 SEPT. Wielrenster Ingrid Haringa, wereldkampioene op de baan, heeft bij de Ronde van de EG zich ook op de weg een geducht sprintster getoond. Zij won de twaalfde etappe over 82 kilometer van Vinadio naar Cuneo. Haringa versloeg in een lange spurt de Duitse Vera Hohlfeld en haar landgenote Leontien van Moorsel - derde plaats - die van elk dagsuccesje kan genieten en dus andermaal voorin was te vinden.

Van Moorsel verdedigde zonder veel moeite haar voorsprong in het algemeen klassement van bijna anderhalve minuut op de Belgische Heidi van de Vijver. De Brabantse werd in dat streven steeds bijgestaan door de andere Nederlandse rensters. Lenie Dijkstra onderscheidde zich daarin in het bijzonder. Met nog één etappe te gaan kan een oplettende Van Moorsel de eindzege haast niet meer ontgaan.