Winst AIR keldert, verlies verwacht

Automobiel Industrie Rotterdam (AIR), actief met autobedrijven en onroerend goed, heeft in de eerste helft van dit jaar een winst geboekt van 297.000 gulden tegen 1,4 miljoen gulden in de eerste zes maanden van 1991.

Per aandeel ging de winst omlaag van 15,44 gulden naar 5 cent. De omzet daarentegen liep op van 107 miljoen tot 119 miljoen gulden.

Tot nu toe hebben de ingezakte autoverkopen zich nog niet hersteld en rekening houdend met een al aangekondigde reorganisatie bij de grote dealerbedrijven van Athlon (waarin AIR een belang heeft van 25 procent), verwacht AIR het jaar met verlies af te sluiten. In 1991 boekte AIR een winst van bijna 3 miljoen gulden.

Bij de dealerbedrijven van AIR gingen de autoverkopen met 635 auto's ofwel met 26 procent omlaag van 2471 naar 1836 stuks. Een tweede oorzaak voor de winstdaling in het eerste halfjaar is de veel lagere winst van Athlon.