Ruitengooier slaat weer toe

DEN HAAG, 18 SEPT. Een 47-jarige man uit Den Haag die al negen keer bij enkele departementen en de Binnenlandse Veiligheidsdienst de ruiten heeft ingegooid, is vanochtend opnieuw aangehouden nadat hij dit keer bij het ministerie van financiën tien ramen aan diggelen had geslagen.

De man, die nog wordt vastgehouden, heeft inmiddels voor enkele tonnen schade aangericht. “Uit onvrede met de toestand in de wereld”, zo verklaarde hij, gooide de man in 1990 zeven keer in drie weken tijd de ruiten bij de BVD aan de Haagse Kennedylaan in. Begin dit jaar moest het defensie-voorlichtingscentrum aan de Korte Voorhout er aan geloven. De man werd door de politie aangehouden maar meteen weer vrijgelaten, waarna hij bij de BVD zes ruiten kapot gooide. Naar verwacht zal de officier van justitie ervoor zorgen dat de man wordt opgenomen in een psychiatrische inrichting.

Bij de ministeries van justitie en binnenlandse zaken werden eind juli van dit jaar op een zaterdagavond 150 ruiten met een hamer kapotgeslagen. De dader, een 32-jarige man, die ook geestelijk in de war was, kwam tot zijn daad uit ontevredenheid met de criminaliteitsbestrijding in Nederland.