Malfitano zegt haar optreden in Nederland af

AMSTERDAM, 18 SEPT. De Amerikaanse sopraan Catherine Malfitano, die in april volgend jaar bij de Nederlandse Opera de titelrol zou zingen in Catalani's opera La Wally, heeft afgezegd. De Nederlandse Opera, die nog op zoek is naar een vervangster, betreurt de contractbreuk, maar ziet af van juridische stappen.

Volgens een woordvoerder van de Opera had Malfitano, die in Amsterdam in deze rol zou debuteren, gehoopt op andere engagementen voor La Wally. Toen die niet kwamen vond ze het te veel moeite de rol voor negen voorstellingen van één produktie in te studeren.

Malfitano, die nu in Brussel de titelrol in Strauss' Salome zingt, maakte in 1974 haar Europese debuut bij de Nederlandse Opera in Mozarts Le Nozze di Figaro, geregisseerd door Götz Friedrich. Later zong ze in Amsterdam in La Bohème.