Ir. Jan Karel Hylkema (60) is benoemd tot ad ...

Ir. Jan Karel Hylkema (60) is benoemd tot ad interim-directeur van de Nederlandse Zorgfederatie (de voormalige Ziekenhuisraad) in Utrecht.

Hylkema is landbouwkundig ingenieur. Na zijn studie was hij directie-secretaris van de Coöperatieve Centrale Raiffeisenbank en vervolgens hoofdredacteur van het weekblad, De Boerderij. In dienst bij het Elsevier-concern was hij later directeur van Uitgeverij Misset en van het Haagse dagblad Het Vaderland. Van 1982-1988 was Hylkema directeur van het Financieele Daglad. Sinds 1988 is hij verbonden aan BCG Interim-Management in Amsterdam. Hylkema was bovendien penningmeester van de Jagersvereniging (KNJV) en voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU). Hij schreef enige werken op spiritueel-geestelijk gebied.