ICA

In het Cultureel Supplement van 11 september schreef Janneke Wesseling een beschouwing over een tentoonstelling in het Institute of Contemporary Art te Amsterdam ("De doeken zijn cake, de verf is de vulling').

Wesseling vermeldt als titel van de tentoonstelling: "Allegorieën van Vreugde en Verdriet'. Die titel is onjuist. De betreffende tentoonstelling heet JOY & PAIN ... Dat is een evocatieve titel die, op een eenvoudige wijze gelezen, de emotionele waarde van beeldende kunst benadrukt. De titel heeft de waarde van een geladen motto, en is niet bedoeld als een thema dat de werken op de tentoonstelling op een bepaalde eigenschap wil vastpinnen. Dat Wesseling de tentoonstelling wel op een dergelijke manier "leest' is haar zaak. Een tentoonstelling spreekt echter ook haar eigen taal (confrontaties van werken, looproute). Het is spijtig dat Wesseling hier niet op in is gegaan.

    • Mark Kremer
    • Curator Joy