Foto: BRATISLAVA - Tijdens een voetbalwedstrijd ...

Foto: BRATISLAVA - Tijdens een voetbalwedstrijd in een voorronde voor de UEFA-cup tussen de Slowaakse club Slovan Bratislava en de Hongaarse club Ferencvaros in de Tsjechoslowaakse stad Bratislava zijn tientallen Hongaarse supporters gewond geraakt, nadat ze geslagen waren door gemaskerde agenten van de Slowaakse oproerpolitie.

Vijftien Hongaren moesten in een ziekenhuis behandeld worden voor botbreuken en snijwonden. Volgens de Hongaren, die in eigen land een gewelddadige reputatie bezitten, ontbrak daarvoor elke aanleiding. Politiefunctionarissen zeiden door de Hongaren “geprovoceerd” te zijn. Een Slowaakse officiële woordvoerder gaf geen reden voor het gewelddadige ingrijpen, maar noemde het optreden “adequaat”. Hongaren vormen een etnische minderheid in Slowakije, die in toenemende mate onder druk staat. De Hongaarse club heeft de UEFA om een officieel onderzoek gevraagd. (AFP)