DSM neemt bedrijf over in Duitsland

Het chemieconcern DSM en de farmaceutische onderneming Bristol Myers Squibb GmbH (BMS) zijn in gesprek over de overname van de fijnchemie-activiteiten van de voormalige Squibb-Von Heyden fabriek te Regensburg in Duitsland.

De over te nemen activiteiten omvatten onder meer de vervaardiging van tussenprodukten voor antobiotica, geneesmiddelen voor hart- en vaatziekten en diagostics. De produktiefaciliteiten voor farmaceutica in Regensburg zullen bij BMS blijven.

De over te nemen activiteiten zullen worden toegevoegd aan DSM Andeno. Dit onderdeel van de divisie Fine Chemicals van DSM ontwikkelt en produceert tussenprodukten voor de farmaceutische industrie. Het bedrijf heeft 700 medewerkers en heeft fabrieken in Venlo, Maarssen, La Plaine (Zwitserland) en Barcelona (Spanje).