Wavin samen met Hongaren in kunst- stof joint-venture

Wavin, de grootste producent van industriële kunstofprodukten in Europa, wil zijn activiteiten in Oost-Europa belangrijk uitbreiden.

Met het Hongaarse bedrijf PEM is een overeenkomst gesloten. Dit is de grootste producent in Hongarije van leidingssysatemen en fittings. Wavin heeft 51 procent in handen van de nieuwe gezamenlijke fabriek in Zsambek, ongeveer 20 kilometer van Budapest. Hierbij zijn tachtig werknemers betrokken. In 1991 produceerde PEM's divisie leidingsystemen meer dan 7000 ton aan kunstof leidingen. De produkten zijn vooral gericht op de gas- en watermarkt. Wavin, een joint-venture van Koninklijke Shell en Waterleiding Maatschappij Overijssel (VMO), heeft nu vestigingen in 16 landen in Europa, waarvan drie in Oost-Europa. Bij Wavin werken totaal 6300 mensen.