Vinken leidt Reed Elsevier

Prof. dr. P Vinken wordt voorzitter van de nieuwe board van Reed Elsevier. Het dagelijks bestuur van de uitgeverscombinatie bestaat uit vijf mensen. Naast Vinken zijn dat Elsevier-bestuurder L. van Vollenhoven, Reed-voorzitter Peter Davis (chairman vanaf 1995) en Reed-bestuurders Ian Irvine en (zonder stemrecht) Nigel Stapleton.

De board van Reed Elsevier bestaat uit twintig mensen. Naast de vijf leden van het dagelijks bestuur zijn dat zeven andere bestuurders, van wie Elsevier er vier levert en Reed drie. Beide concerns leveren verder elk vier commissarissen.

Reed Plc en Elsevier NV blijven beide beursgenoteerde ondernemingen. Ze bezitten elk 50 procent van Reed Elsevier, waarin alle werkmaatschappijen zijn ondergebracht, en van Elsevier Reed Finance, waaronder alle financiële dochters vallen.