Van Moorsel

Leontien van Moorsel is nog steeds gretig. Gisteren won de winnares van de Tour de France Feminin de zevende etappe van de Ronde van de EG voor vrouwen, een individuele tijdrit over 14 kilometer in Gap.

De Brabantse wereldkampioene haalde een gemiddelde snelheid van 41,515 kilometer per uur. Zij ging de Franse oud-wereldkampioene Catherine Marsal zestien seconden vooraf. Van Moorsel liep bovendien 46 seconden in op leidster Natalia Olsevskaja uit Litouwen en klom op naar de zevende plaats in de algemene rangschikking. Daarin is Lenie Dijkstra, vierde, overigens nog steeds de beste Nederlandse.

In de Ronde van de Toekomst, een open wedstrijd voor amateurs en jonge profs, zegevierde woensdag in de negende etappe de Belg Axel Merckx, zoon van de beroemde oud-coureur Eddy Merckx.