Publiek ongenoegen (2)

De conclusie van Ben Knapen dat "elke regio in West-Europa, ook de regio Nederland, collectieve prioriteiten zal moeten formuleren', roept een herinnering op aan de jaren na de Tweede Wereldoorlog. De tijd van "wederopbouw en vernieuwing'. Van alle kanten werd er toen, niet alleen in Nederland, ook elders, aangedrongen op het stellen van prioriteiten bij de uitvoering van dat program.

De Britse Economist publiceerde toen een opzienbarend hoofdartikel, waarin de vraag werd gesteld of het niet beter was om eens duidelijk te formuleren welke zaken nu misschien als posterioriteiten mochten worden beschouwd.

Toegegeven: dat is geen aangename bezigheid voor de politiek. Het is veel leuker om bij iedere "meevaller' voor de schatkist klaar te staan met een hand vol prioriteiten. Er is moed voor nodig om de kiezers een lijst van posterioriteiten voor te leggen.

    • H.G. Hermans