Mellon Bank koopt The Boston Co

Het Amerikaanse effectenbedrijf Shearson Lehman Brothers, onderdeel van American Express, heeft bekend gemaakt dat het zijn dochter The Boston Company voor 1,45 miljard dollar (2,4 miljard gulden) verkoopt aan Mellon Bank Corp.

The Boston Company verleent bankdiensten aan en beheert vermogens speciaal voor voor rijke particulieren. In beurskringen wordt gespeculeerd over de mogelijkheid dat deze verkoop een voorbereiding is op de verkoop van Shearson Lehman, ook een onderdeel van Shearson. Eerder verkocht American Express een 46 procent belang in First Data Corp en is nu ook bezig om haar dochter Amex Life Assurance van de hand te doen.

De aankoopprijs die voor The Boston Company is betaald is volgens analisten 100 miljoen dollar hoger dan de hoogste schatting en het resultaat van touwtrekken tussen Mellon Bank en een tweetal andere gegadigden.