Huiszoekingen van politie Saksen bij ultra-rechts

DRESDEN, 17 SEPT. De Duitse politie heeft gisteren op grote schaal huiszoekingen bij rechtsradicalen verricht in de deelstaat Saksen naar belastend materiaal.

In totaal werden 109 woningen doorzocht in 15 verschillende steden, waaronder Dresden en Leipzig. Zeven personen werden voor ondervraging meegenomen, een persoon werd daarna vastgehouden. Ook werden talrijke geweren, stokken en messen in beslag genomen alsook een hoeveelheid neo-nazistisch propaganda-materiaal. “We willen niet dat Saksen tot een vrijplaats wordt voor rechtsradicaal extremisme”, aldus de Saksische minister van binnenlandse zaken Heinz Eggert gisteren. De Duitse politie heeft de afgelopen weken tijdens de aanhoudende gewelddadigheden tegen asielzoekers herhaaldelijk kritiek te verduren gekregen omdat ze onvoldoende daadkrachtig zou zijn opgetreden. (Reuter, AFP)