HDC neemt diverse Sijthoff-uitgaven in regio Leiden over

De Hollandse Dagblad Combinatie (HDC) te Leiden neemt het dagblad Leidse Courant en vijf edities van het huis-aan-huisblad De Thuiskrant in de regio Leiden over van de Haagse uitgever Sijthoff Pers.

Dat heeft een woordvoerder van HDC, uitgeefster van het Leidsch Dagblad, vandaag bevestigd. De weekbladen worden op dezelfde voet voortgezet, maar het dagblad zal op termijn verdwijnen.

Sijthoff Pers werkt aan een ingrijpende reorganisatie. De Leidse Courant is een kopblad van de katholieke regionale krant Het Binnenhof. In mei van dit jaar werd al het besluit genomen Het Binnenhof en de Leidse Courant vanwege jarenlange verliezen te liquideren. Toen bestond echter nog het voornemen de Leidse Courant als titel van de Haagsche Courant te laten voortbestaan.

Volgens HDC is het de bedoeling de 8000 Leidse Courant-lezers een abonnement op het Leidsch Dagblad aan te bieden. Bij de transactie, die voor het einde van het jaar zijn beslag moet krijgen, vallen geen gedwongen ontslagen. De betrokken 20 tot 25 medewerkers krijgen een baan binnen HDC.