Burgemeester van Gulpen schrijft boek

GULPEN, 17 SEPT. De in opspraak geraakte burgemeester van het Limburgse Gulpen, drs. W. Vossen, schrijft een boek over het onderzoek dat Justitie tegen hem heeft ingesteld wegens vermeende belastingfraude en het aannemen van smeergelden.

Hij heeft dit gisteren bekendgemaakt. Vossen beschrijft hoe een bestuurder door Justitie en door de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) wordt aangepakt naar aanleiding van een of meer anonieme tips over het aannemen van giften en over belastingfraude. Vossen zegt van al die aantijgingen in zijn boek “niets heel te laten, omdat zij op leugens berusten”. Op 21 juli van dit jaar deden Justitie en FIOD een inval in de woning van de burgemeester en in het gemeentehuis van Gulpen. Enkele dagen later ging hij op eigen verzoek met verlof.