Winst LCI vertoont opmerkelijk herstel in eerste halfjaar

De winst van de computer- en printerimporteur LCI Computer Group uit 's-Hertogenboschis in de eerste zes maanden van dit jaar gedaald van 3,8 miljoen gulden in dezelfde periode vorig jaar tot 2,6 miljoen gulden.

Het bedrijfsresultaat nam af van 8,1 miljoen tot 5,5 miljoen gulden. De omzet daalde van 62,8 miljoen tot 60,2 miljoen gulden. Hoewel dit resultaat vergeleken met dat van jaar eerder omlaag wijst, is bij LCI in de eerste zes maanden een opmerkelijk herstel ontstaan na de teleurstellende tweede helft van vorig jaar, toen quitte werd gespeeld en de winst op nul uitkwam.

Het positieve halfjaarresultaat ontstond ondanks een uiterst negatieve ontwikkeling in de automatiseringsbranche. LCI verwacht dat in het tweede halfjaar eveneens een bevredigend winstniveau kan worden behaald. Over 1991 bedroeg de winst 3,8 miljoen gulden dat evenwel geheel in de eerste jaarhelft werd behaald.