WHEATGERM MUFFINS

Muffins verschijnen in Noord-Amerika vaak op de ontbijttafel, maar zijn ook heerlijk bij de koffie of thee. Kinderen eten ze graag als snack en vooral met dit recept waarin weinig suiker wordt verwerkt, geeft u ze een verantwoorde traktatie.

Voor 12 muffins

150 gram bloem

60 gram tarwekiemen (wheatgerm)

1 eetlepel bakpoeder

snuf natriumbicarbonaat (bij veel toko's verkrijgbaar)

1 theelepel zout

50 gram donkerbruine basterdsuiker

1 ei, losgeklopt

2 1/2 deciliter melk

4 eetlepels plantaardige olie

150 gram dadels ontpit en gebakken, desgewenst

Zeef de bloem met de tarwekiemen, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en het zout boven een kom. Meng de suiker met het losgeklopte ei en klop er dan de melk en olie door. Schep dit mengsel door het bloemmengsel tot u een glad geheel hebt. Schep er desgewenst de dadels door. Lepel het beslag in een licht met olie ingevet muffinblik en zet dat circa 20 minuten in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven.

    • Kim Maclean