Jonge voorzitter VN-assemblée.

NEW YORK, 16 SEPT. De 37 jaar oude Bulgaarse minister van buitenlandse zaken Stoyan Ganev is gisteren bij de opening van de 47ste zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties gekozen tot voorzitter. Ganev wordt hiermee de jongste voorzitter die een VN-assemblée ooit heeft gehad.

De komende drie maanden moet de Bulgaar het uit 179 leden bestaande lichaam door een agenda met meer dan 140 punten heenloodsen. De behandelde punten variëren van Joegoslavië tot Somalië, van milieu-zaken tot ontwapening en van schulden tot drugs.

Ganev werd afgelopen november benoemd als minister van buitenlandse zaken in het eerste niet-communistische kabinet in Bulgarije sinds de Tweede Wereldoorlog. De nieuwe voorzitter, die voor een jaar is benoemd, volgt de Saoediër Samir Shihabi op. (Reuter)