Foto: AMSTERDAM - Met gematigd optimisme is deze ...

Foto: AMSTERDAM - Met gematigd optimisme is deze week in Amsterdam de jaarlijkse beurs voor consumentenelektronica Firato van start gegaan.

Maandenlang hebben de producenten geklaagd over de malaise in de markt. Sony Nederland liet deze week voorzichtig een ietwat positiever geluid horen. In de maanden juli en augustus zijn de verkopen weer enigszins aangetrokken, aldus marketing-directeur T. Backx. “Er is veel geroepen over de markt maar de teruggang is gemiddeld slechts vier procent geweest”, aldus de Sony-man. Tot de nieuwtje op deze Firato behoren de digitale compact cassette (dcc) van Philips en de minidisc (md) van Sony, twee concurrerende produkten die beide de traditionele muziekcassette moeten aflossen. Casio presenteert een kleine televisie speciaal voor de auto. (Foto NRC Handelsblad/ Maurice Boyer)