Drie jaar geëist na heling van cheques vermoorde arts

ARNHEM, 16 SEPT. Tegen een 37-jarige man uit Velp, die vorig jaar februari met cheques van de vermoorde kinderarts Joyce Labruyère stereoapparatuur zou hebben gekocht, is door de Arnhemse officier van justitie, mr. P. Zijlstra, een gevangenisstraf van drie jaar geëist. Joyce Labruyère (41) verdween op 21 februari vorig jaar. Enkele dagen later werd haar uitgebrande auto aangetroffen bij Ubbergen en weer later werd haar lijk gevonden in de Maas bij Appeltern.

De man wordt bovendien verdacht van diverse inbraken en heling van gestolen cheques. Hij verkocht de cheques voor 100 gulden per stuk aan een kennis in Arnhem. Bij huiszoeking bij die kennis werd hij aangetroffen met dertien gestolen cheques in zijn onderbroek en 2.199 gulden op zak. De tien cheques van de kinderarts waarmee de man een stereotoren van 2.990 gulden voor zijn koffieshop wilde aanschaffen, heeft hij voor 900 gulden gekocht, zo liet hij de rechtbank weten. De eigenaar van de radio- en t.v.-zaak, waar hij zijn stereotoren kocht, wist dat de cheques waren gestolen. Toen diens vrouw echter enige dagen later de naam van de kinderarts op de cheques zag staan, schakelde zij meteen de politie in. Ook de verdachte zelf schrok ernorm, toen hij in de Gelderlander het bericht las over de vermoorde kinderarts. De Arnhemse rechtbank doet op 29 september uitspraak.