Twintig jaar en tbs voor moord op Belgische meisjes

BREDA, 15 SEPT. Officier van justitie mr. E. Kiepe eiste gistermiddag in Breda tegen de van twee moorden verdachte Ludo de B. (33) uit Woensdrecht twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging. Volgens de officier vermoordde De B. in april van dit jaar en in december vorig jaar de twee Belgische meisjes van zeventien en veertien jaar.

De Woensdrechtenaar duwde zijn slachtoffers van hun fiets en nam hen vastgebonden mee in de kofferbak van zijn wagen. Vervolgens werden de meisjes verkracht en om het leven gebracht. De meisjes werden enige tientallen meters van elkaar in een bos bij Putte begraven. Op grond van het sectierapport, waarin verstikking als doodsoorzaak staat vermeld, wordt niet uitgesloten, dat de meisjes levend zijn begraven.

Behalve de twee moorden heeft De B. volgens Kiepe ook nog verkachtingen of pogingen daartoe op zijn geweten van vijf andere Belgische kinderen en zijn stiefdochter.

Naar het oordeel van de als getuige geraadpleegde psychiater A. de Kom uit Utrecht zoekt De B. vervanging voor het verlies van zijn stiefdochter. Zij had het ouderlijk huis verlaten en was een relatie met een man aangegaan. Ook zijn stiefdochter zou hij gedurende twee jaar 1 à 2 maal per week hebben verkracht, maar de verdachte ontkent dat. Het zou niet tegen de zin van het meisje zijn gebeurd.

Volgens zijn advocaat mr. J. Brits is er geen sprake van moord. Volgens hem zou De B. de meisjes in een opwelling hebben gedood. De verdachte heeft alle verkrachtingen toegegeven, op die van zijn stiefdochter na. In zijn laatste woord zei De B. dat de drang om zich aan de meisjes te vergrijpen te sterk was. Hij vertelde verder zijn hele leven voor de ouders van de overleden meisjes te zullen bidden. De uitspraak is op 28 september.