Rottenberg laakt plan Brinkman

DEN HAAG, 15 SEPT. De samenwerking met het CDA komt volgens de voorzitter van de PvdA, F. Rottenberg, onder druk te staan als CDA-fractieleider Brinkman vasthoudt aan zijn plan om in de volgende kabinetsperiode 17 miljard extra te bezuinigen.

Rottenberg zegt dit in een vraaggesprek met het ANP. PvdA-leider W. Kok merkt in een gesprek met deze krant echter op zich in hoofdlijnen in het plan van Brinkman te kunnen vinden. Rottenberg: “De PvdA is en blijft de mede-architect van een sociale staat. Brinkman weet zelf ook dat er de komende jaren een fors bedrag nodig is voor een aantal sociale prioriteiten.” Brinkman wil het financieringstekort verminderen naar 2 procent van het nationaal inkomen en de collectieve lastendruk jaarlijks met 0,5 procentpunt reduceren.