Indurain

De winnaars van de drie grote etappekoersen bij de profs hebben gisteren het verloop van de belangrijkste rit van de Ronde van Catalonië bepaald.

De Zwitser Toni Rominger, dit seizoen de sterkste in de Vuelta, greep de overwinning op het hoogste punt van de Vallter 2000. Giro- en Tour-winnaar Miguel Indurain loste de Zwitser Alex Zülle af als leider in het algemeen klassement.

Nationaal kampioen bij de wielerprofs Tristan Hoffman boekte gisteren zijn tweede ritzege in de open Ronde van de Toekomst. In de sprint in Brest versloeg hij landgenoot en amateur Leon van Bon. Samen wisten ze net uit de greep van het peloton te blijven. De Fransman Hervé Garel bleef leider.

In de Ronde van de EG won Lenie Dijkstra de zesde etappe, haar tweede succes in de etappekoers na haar overwinning op vrijdag.