EEN BORDJE MET VIS EN GROENTE

Van dit voorgerecht kan men door de hoeveelheden te vergroten een hoofdgerecht maken. Groenten en vis worden op een aantrekkelijke manier op het bord neergelegd en zo opgediend.

200 gram zalmforelfilet

100 gram gerookte heilbot

100 gram gekookte mosselen

150 gram peultjes

1 kleine courgette

1 kleine aubergine

3 theelepels sesamzaad

takjes kervel

bieslook

1 eetlepel citroensap

boter en olijfolie

Snijd de courgette in de lengte in dunne repen en de aubergine in plakjes. Bestrooi de repen en plakjes met een beetje zout en laat ze even staan. Kook de peulen 5 minuten in iets gezouten water. Giet ze af en laat ze afkoelen.

Dep courgette en aubergine droog met wat keukenpapier en bak de groente in olijfolie aan alle kanten lichtbruin. Rooster in de achtergebleven olie de sesamzaadjes lichtbruin. Snijd de visfilet in stukken van 6 centimeter en bak ze bestrooid met wat zout en peper in boter gaar.

Leg de peulen in een waaiervorm op het bord. Rangschik tussen de peulen de heilbot, mosselen en zalmforel. Aan de onderkant van het bord worden de met sesamzaad bestrooide aubergineplakjes en reepjes courgettes gelegd. Sprenkel wat citroensap over de groente en vis en leg hier en daar een takje kervel.

    • Anne Scheepmaker