Feyenoord ontsnapt bij Go Ahead aan verlies

DEVENTER, 14 SEPT. Feyenoord ontsnapte gisteren in Deventer aan een nederlaag tegen Go Ahead Eagles. De Rotterdammers hadden met een overwinning de leiding kunnen nemen in de eredivisie. Maar Joszef Kiprich scoorde pas in de blessuretijd de verlossende gelijkmaker (1-1).

De nummer twee van de ranglijst had het puntverlies aan zichzelf te wijten. Met een saldo van twaalf doelpunten voor en één tegen in vier wedstrijden leken de spitsen in vorm te zijn. De Nigeriaan Mike Obiku en middenvelder Henk Fräser speelden zich in het eerste kwartier drie keer met mooie bewegingen vrij voor doelman Jan Ensink. Hun schoten bleven echter beperkt tot slappe rolletjes.

Go Ahead - voor het laatst landskampioen in 1933 - had aan één uitval voldoende. Tien minuten voor rust bracht Mark Schenning zijn team op voorsprong met een kopbal. De eindeloze belegering van hun doelgebied leverde vervolgens nauwelijks problemen op voor de dappere Deventenaren. Luid gesteund door 8.000 supporters (er waren 4.000 Feyenoord-aanhangers in

PAG.19MAANDAGOCHTEND

het uitverkochte stadion) knokten zij zich op hun tandvlees en met felle overtredingen naar de rust. De verdedigers Alphons Arts en Cees Marbus heersten in de lucht.

In de tweede helft liet Feyenoord zoveel gaten vallen dat de counters van Go Ahead veel meer gevaar opleverden dan het geschuif van de Rotterdammers. Laatste man John Metgod trok ten aanval en liet, omdat John de Wolf geblesseerd was, de verdediging over aan Ullrich van Gobbel. Een voor een mochten Edwin Overmars, Marco Heering en Toine Rorije de lege Feyenoord-helft oversteken met een wanhopige Van Gobbel er achteraan hollend. In de negentigste minuut bespaarde Kiprich zijn ploeg een nederlaag en het stadion de rellen tussen de Feyenoord-aanhang en de fans van de thuisclub. Hij is met vijf treffers topscorer van de eredivisie.