Bayern en Stuttgart uit het bekertoernooi

HAMBURG, 14 SEPT. Bayern München heeft voor het eerst dit voetbalseizoen een belangrijke wedstrijd verloren. De ploeg van Jan Wouters ging in het bekerduel tegen Borussia Dortmund ten onder bij het nemen van strafschoppen. Na negentig minuten en een verlenging was de stand 2-2. Heel verrassend was de nederlaag van landskampioen VfB Stuttgart bij Hansa Rostock (2-0), de club die vorig seizoen degradeerde.

Dortmund - Bayern was de topper in de tweede ronde. Bayern was de competitie begonnen met vijf zeges. De beslissing in de ontmoeting viel in de serie penalties. Mazinho schoot de vierde van Bayern tegen de buitenkant van de paal. De overige negen spelers scoorden van elf meter.

Bayern, met Wouters (hij nam de tweede strafschop) als een van de beteren, leek in de reguliere speeltijd te winnen. Zes minuten voor tijd ging het bij de stand 1-2 fout, toen libero Thon na herhaalde overtredingen en een opstootje de rode kaart kreeg. Vlak na Thons vertrek scoorde Chapuisat 2-2. De eerdere doelpunten waren van Reinhardt (1-0), Labbadia (1-1) en Mazinho (1-2).

Stuttgart-trainer Daume zei de nederlaag in Rostock dat hij de bezieling had gemist. “Hansa heeft fanatiek geknokt en verdiend gewonnen. Ik hoop dat mijn spelers nu weer met beide benen op de grond staan.” (ANP)