Voetbalbond weigert naamswijziging PSV

ZEIST, 12 SEPT. Het sectiebestuur betaald voetbal van de KNVB gaat niet akkoord met de voorgenomen naamswijziging van PSV in Philips SV. Volgens het college is de nieuwe aanduiding in strijd met het sponsoring-reglement. In artikel 1 staat vermeld, dat een club uit het betaalde voetbal niet naar een sponsor-, merk- of produktnaam mag worden genoemd.

Het sectiebestuur heeft geen bezwaar als PSV de nieuwe naam in Europees verband gebruikt, onder voorbehoud van goedkeuring van de UEFA. De KNVB voert als reden voor de neutrale houding aan, dat de Europese wedstrijden niet onder auspiciën van de nationale bond vallen.

Bij de perspresentatie voor dit seizoen kondigde voorzitter Ruts de naamswijziging aan. De clubleider verklaarde, dat de letters PSV in het buitenland soms voor verwarring zorgen. De P zou meer dan eens in verband worden gebracht met Politie en dat kwam het imago van de club niet ten goede.

Ruts zorgde vervolgens voor de nodige hilariteit met zijn opmerking, dat het bestuur voor Philips SV heeft gekozen om de verbondenheid met Eindhoven te benadrukken. In de lichtstad is Philips naast de verzamelnaam voor het electronica-concern tevens de naam van een wijk. Dat argument werd door het sectiebestuur niet geaccepteerd. “De naamskoppeling met het bedrijf is uiteraard veel sterker dan met de wijk”, aldus een woordvoerder.

De KNVB heeft nog geen beslissing genomen over het verzoek van het bestuur van SVV Dordrecht'90 om de naam te veranderen in Dordrecht'90.