Sprintzege Dijkstra

Lenie Dijkstra heeft het Nederlandse succes in de Ronde van de EG voor vrouwen voortgezet.

Een dag na de zege van Leontien van Moorsel won zij de derde etappe, met aankomst in La Grande Motte. Dijkstra maakte deel uit van een kopgroep van zeven wielrensters, die na vijftig van de 92,5 kilometer ontsnapten. Ze had gezelschap van Astrid Schop, winnares van de Ronde in 1991.

Tien kilometer voor de streep in La Grande Motte diende de Noorse Valand de overige zes te laten gaan. Dat gebeurde op last van haar ploegleider, die in Monica Valvik de drager van de oranje leiderstrui heeft. Dijkstra won de sprint van het zestal, dat met 53 seconden voorsprong finishte. In het klassement houdt Valvik zestien seconden voorsprong op Heidi van de Vijver uit België. Dijkstra is de beste Nederlandse.