Spoorwegen eisen ruim half miljoen van Gasunie

UTRECHT, 12 SEPT. De Nederlandse Spoorwegen eisen ruim een half miljoen gulden schadevergoeding van de Gasunie voor de waterschade die de dijkdoorbraak bij Muntendam vorige maand aan een goederenspoorlijn heeft veroorzaakt.

Dat meldde het personeelsblad Koppeling gisteren. De Gasunie heeft NS meegedeeld dat de verzekering de schade zal vergoeden. Door het overstromen van de landbouwpolders fungeerde de spoordijk in de Tusschenklappenpolder tijdelijk als waterkering en verzakten delen van de spoorbaan. Gedurende vijf dagen reden daardoor geen treinen tussen tussen Zuidbroek en Veendam. Het herstel van de uitgezakte spoordijk neemt volgens R. Bouma, hoofd van de afdeling Onderhoud en Beheer Noord van NS, nog circa anderhalve maand in beslag. Het veroorzaken van de dijkdoorbraak wordt toegeschreven aan Nacap, aannemer van Gasunie. Dit bedrijf zou de grondgesteldheid verkeerd hebben ingeschat bij de aanleg van een gasleiding onder het A.G. Wildervanckkanaal.