Mellaard

Emiel Mellaard heeft in Peter van Wijk een nieuwe trainer gevonden. Ook is de samenwerking van de verspringer met zijn vader en oud-trainer Rien Mellaard hersteld.

Mellaard bereidt zich samen met Frans Maas op het komende indoorseizoen voor. Volgens bondstrainer Peter van Wijk hebben beide verspringers en hun trainers een samenwerkingsverband gevormd om het verloren gegane terrein terug te winnen. Mellaard, met 8,19 meter Nederlands recordhouder en Maas wisten dit jaar niet te voldoen aan de olympische kwalificatie-eis van 8,01 meter.

Emiel Mellaard brak vorig jaar met zijn vader en trainer, nadat kwalificatie voor de wereldkampioenschappen in Tokio mislukte. Sindsdien trainde hij onder Jan Willem van de Wal. Die samenwerking is in juli stopgezet. In de nieuwe constructie verzorgen Van Wijk en vader Mellaard de begeleiding van de verspringers in onderling overleg.