Korte-van Hemel wordt lid van Raad van State

Mr. V. Korte-Van Hemel, Eerste-Kamerlid (CDA) en oud-staatssecretaris van justitie, is gisteren door het kabinet benoemd tot buitengewoon lid van de Raad van State.

Zij zal haar lidmaatschap van de Senaat opgeven omdat beide functies onverenigbaar zijn. Het kabinet heeft ook oud-staatssecretaris mr. J. Grosheide en oud-president van de Haagse rechtbank mr. M. Wijnholt benoemd tot staatsraad in buitengewone dienst.

Korte-Van Hemel was staatssecretaris van 1982 tot 1989. Daarvoor zat ze vijf jaar in de Tweede Kamer. Sinds vorig jaar maakt ze deel uit van de Senaat. Grosheide was van 1963 tot 1971 staatssecretaris van onderwijs en twee jaar staatssecretaris van justitie. Van 1974 tot 1978 was hij burgemeester van Rijswijk en van 1981 tot 1991 directeur-generaal politie en vreemdelingenzaken van het ministerie van justitie. Wijnholt was van 1981 tot 1990 president van de rechtbank in Den Haag. Vervolgens werd hij president van het Gemeenschappelijke Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba.