FC Wageningen

FC Wageningen keert niet terug in het betaalde voetbal. De business-club is er niet in geslaagd een gedekte begroting op te stellen voor de komende drie seizoenen.

Na het faillissement van Wageningen in mei van dit jaar kondigden de honderd leden van de business-club aan alles in het werk te zullen stellen het betaalde voetbal terug te krijgen. Die toezegging hebben de leden niet hard kunnen maken. Twee leden, inclusief de hoofdsponsor, haakten af en de overgebleven leden bleken niet in staat een jaarlijkse begroting van 1,2 miljoen gulden sluitend te maken. Ook voor de aflossing van de oude schuld van de stichting (zes ton) werd geen oplossing gevonden. Stadion De Berg in Wageningen zal in de toekomst uitsluitend worden gebruikt als locatie voor popconcerten, volksfeesten en een natuurijsbaan.