Duitse bond acht Krabbe c.s. schuldig

DARMSTADT, 12 SEPT. De Duitse atletiekbond (DLV) acht de sprintsters Katrin Krabbe, Grit Breuer en Manuela Derr schuldig aan het gebruik van verboden stimulerende en spierversterkende middelen. Tijdens de bestuursvergadering in Darmstadt werd gisteren besloten de internationale federatie (IAAF) voor te stellen het drietal ook voor vier jaar te schorsen.

Bij een onaangekondigde dopingcontrole in Neubrandenburg werd de tweevoudig wereldkampioene positief bevonden. In haar urine werden sporen aangetroffen van clenbuterol, waaraan behalve een luchtwegenverwijdende (dus stimulerende) ook een spierversterkende (anabole) werking wordt toegeschreven.

DLV-vice-voorzitter Werner von Moltke stelde dat clenbuterol een spieropbouwende stof is en dat bij de analyse van de urinemonsters bovendien vier keer zoveel aangetroffen als de hoeveelheid die met een therapeutische bedoeling wordt gegeven.