Air Canada praat met Air France en Duitse Lufthansa

De Canadese luchtvaartmaatschappij Air Canada heeft gesproken met Air France en Lufthansa over mogelijkheden tot vergaande samenwerking.

De Canadese luchtvaartmaatschappij wil haar positie versterken. Daartoe zoekt het toegang tot de Europese markt. Volgens een woordvoerder van de Canadese luchtvaartmaatschappij hadden de gesprekken een zeer algemeen en oriënterend karakter. Eerder deze week deed Air Canada aan Canadian Airlines een fusie-aanbod. De twee grootste luchtvaartmaatschappijen van Canada willen op korte termijn fuseren. Beide maatschappijen delen op dit moment in de malaise van de luchtvaart. De gezamenlijke schuld bedraagt 3,7 miljard (Canadese) dollar, circa 4,8 miljard gulden). De Canadese overheid moet de fusieplannen goedkeuren. Daarnaast wil Air Canada de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Continental overnemen. Continental is een van de slachtoffers van de moordende concurrentie in de Amerikaanse luchtvaart. De maatschappij valt op dit moment onder Chapter 11 (surséance van betaling) en is bezig met het opstellen van een groot reorganisatieplan.