Van Moorsel

Leontien van Moorsel heeft gisteren de tweede etappe in de Ronde van de EG op haar naam geschreven.

De Brabantse was de sterkste in de massasprint in Capestang. Landgenote Ingrid Haringa werd tweede op één seconde. Monika Valvik behield de leiderstrui.

In de Ronde van Catalonië won de Fransman Laurent Jalabert de massasprint. Hij versloeg Jan Koerts met een halve wiellengte. Achter de Spanjaard Salvador kwam Mathieu Hermans als vierde over de streep. De leiderstrui van de Zwitser Alex Zülle kwam niet in gevaar. In de Ronde van de Toekomst heeft Tristan Hoffman het eerste deel van de tweede etappe op zijn naam geschreven. In Avranches versloeg de nationale kampioen de Fransman François Simon en de Amerikaan Armstrong in de sprint. In de ploegentijdrit, later op de dag, werd Nederland tweede achter Castorama. De Duitser Wust is klassementsleider.